Erkam Bülten - Ocak-Şubat-Mart 2021 Faaliyetleri

 Ana sayfa > Haberler > Erkam Bülten - Ocak-Şubat-Mart 2021 Faaliyetleri

09 Nisan 2021

Erkam Bülten - Ocak-Şubat-Mart 2021 Faaliyetleri

DEĞERLERİM ÇEVRİMİÇİ

Online olarak yaptığımız Değerlerim Çevrimiçi Kış Okulu programımızda 15 haftalık Birebir Kur’an-ı Kerim dersleri, Online Bilgi Yarışmaları, Tarihi Hikâyelerle Değerlerimiz ve Tasarım Becerileri Atölyesi dersleri ile öğrencilerimizin evlerine konuk olundu.

Kayseri başta olmak üzere Konya, Muş, Aydın, Nevşehir, Ankara, Kırıkkale ve Samsun illerinden 158 öğrenci ile 61 öğretmenimiz birebir ilgilendi.

Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim, bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimizin evlerine hediyeler gönderildi.


YÜKSEK ÖĞRENİM BİRİMİ

KARAMAN ve ERZURUM Gençlik Merkezlerinde Online olarak Kudüs Semineri verildi.

Erkam Gençlik'te Fıkıh Söyleşilerinde Yakup AKTAŞ Hoca ile Youtube üzerinden Programlar yapıldı.

Çarşamba günleri Tarih ve Şuur Söyleşileri ile Tarih bahçesinde gezintilerimiz devam aralıksız devam etti.

Her Pazar günü Söyleyecek Sözümüz Var programında farklı konu ve konuklar ağırlandı.

Erkam Eğitim, Cihannüma, Beytülmakdis ve Kayseri Ana Haber sitesi ortak yapımları ile Kudüs Programları yapıldı.

Hüdayim Ekibinin özel programına Erkam Eğitim Youtube kanalından yayın yaparak katkı sağlandı bu programların tekrarı siteden izlenebilir.

Üniversiteli Öğrenciler ile haftalık sohbet buluşmalarımız yapılıyor.


KARAKTER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI

Online Karakter Eğitimi derslerimiz devam etmektedir.

Quzizz yarışmalarımız online devam etmektedir. Yarışmamızı rehberlerimize ve öğrencilerimize ayrı ayrı gerçekleştiriyoruz. Her hafta katılımcılara farklı hediyeler veriyoruz.

Rehberlerimizle muhabbet buluşmaları devam ediyor. Pandemi sürecinde yüz yüze görüşemediğimiz rehberlerimizle online toplantılar gerçekleştirildi.

Ayrıca gençlik merkezimizde yüz yüze görüşmeler şeklinde devam etti. Rehberlerimiz düzenli olarak aranıp hal ve hatırları sorulmaya devam edildi.

Rehberlerimizin eğitimi, moral ve motivasyonunu takviye anlamında alanında uzman eğitimcilerle online buluşmalar gerçekleştirmeye devam ettik. Bu ay “Karakter eğitimi söyleşileri” gündemi ile Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu, Sıtkı Aslanhan, İdris Topçuoğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu beylerle rehberlerimizi buluşturduk.

Hizmet gönüllülerinin motivasyonu, kaliteli ve maneviyat dolu bir hizmet amacıyla vakfımız tarafından düzenlenen yarışmaya rehberlerimizle birlikte katılım sağladık.


ARA TATİL PROGRAMI

“Müslümanın Güzel Ahlakı” temalı ara dönem çalışmasını Lider Eğitim ile birlikte gerçekleştirdik.

Türkiye geneli online kayıt alınarak oluşturulan kayıtlardan Kayseri’den başvuran 48 evladımıza burada 9 rehberimiz ile online Kur’an-ı Kerim ve karakter eğitimi dersleri yapıldı. Katılımcılara program sonunda belge ve Erkam Logolu kupa bardak hediye edildi.


DARU’L-ERKAM İLİM İRFÂN MERKEZİ

Ara tatilde medresedeki hafız, ilâhiyat hazırlık ve ilâhiyat 1-2-3 sınıf öğrencilerimize yoğun program gerçekleştirerek ve kaldığımız yerden ara vermeden online olarak derslere devam etmekteyiz.

Kur’an-ı Kerim, tefsir usulü, fıkıh, fıkıh usulü, hadis, hadis usulü, tasavvuf, kelâm, sarf, nahiv gibi İslami ilimler dersleri teferruatlı bir şekilde işlenmeye devam edilmektedir.

Hafız talebelerimizin her gün hafızlık dersleri Kur’an-ı Kerim hocalarımız tarafından düzenli bir şekilde dinlenmektedir.

Ayrıca bu dersler dışında her Perşembe Kadir SEÇMELER hocamız ile medrese talebelerine ilmi ve Manevi dersler yürütülmektedir.

Her hafta sonu medrese talebelerimize Muhammed OKUMUŞ hocamız ile ahlâk dersleri: Taalimul- Müteallim ve Min Edebil İslam kitapları okutulmaktadır.


EVDE MUCİT VAR

Lider Eğitim işbirliği ile Türkiye genelinde online olarak yapılan “Evde Mucit Var” programına Kayseri’den 28 öğrenci ve 3 eğitimci ile program gerçekleştirildi.

Öğrencilerimize ulaştırılan kitler ile Hidrolik Asansör, Mancınık, Telgraf, Kapı Alarmı gibi icatları yapmayı eğlenerek öğrenmiş oldular.


ERKAM EĞİTİM YOUTUBE KANALI

Erkam Eğitim youtube kanalı üzerinden canlı olarak yapılan çeşitli programlar ile evlerine konuk olduğumuz izleyicilerimizi, farklı konu ve konuşmacılarımızla buluşturmaya devam ediyoruz.

Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenleri kanalımızı takip etmeye bekliyoruz.